Boktips av Camilla

Här kommer lite tips på böcker.

För att läsa lite vad de handlar om så är det bara att trycka på bokens namn under bilden. Man kan även få fram en lite större bild genom att klicka på bokomslaget.

Patrick Anderson
Jordens herrar
Evelyn Anthony
Avslöjandet
Evelyn Anthony
Ett nät av lögner
Evelyn Anthony
Farligt möte i Florens
Jeffrey Archer
Fågelvägen

Agatha Christie

Fem små grisar

Patricia Cornwell
Sista utvägen

Joy Fielding

Bilden av en främling

Joy Fielding
En sommar i Florida
Joy Fielding
Hämndens offer
Rickard Fuchs
Lycka!
Rickard Fuchs
Sex för vänsterhänta

Elizabeth George

Den verkliga brottslingen

John Grisham
Uppgörelsen
Kristin Hannah
Mitt liv i dina händer

Kathryn Harvey

Butterfly

Rona Jaffe

Efter klassträffen

Marian Keyes
En oväntad semester

Liza Marklund

Asyl

Julie Parsons
Mary, Mary /När tiden är inne

Nora Roberts

Hotfullt paradis

Nora Roberts
Skuggor från det förflutna
Sidney Sheldon
Främlingen i spegeln
Sidney Sheldon
Inget varar för evigt

Sidney Sheldon

Julias arv

Sidney Sheldon
Marys chans
Sidney Sheldon
Memories of midnight
Sidney Sheldon
Säg mig vad du drömt
Sidney Sheldon
Tracys hämnd

Mary Stewart

Månspinnerskorna

Barbara Taylor Bradford
Att alltid minnas

Barbara Taylor Bradford

Kärlek i en annan stad

Barbara Taylor Bradford

På egna villkor

Barbara Taylor Bradford
Störst är kärleken
Andrew H. Vachss
Flood

Collin Wilcox

Det tredje offret

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jordens herrar av Patrick Anderson

Jordens herrar tar sin början under den glamorösa, vanvettiga pionjärtiden i Texas när det svarta guldet kunde förvandla vilken lycksökare som helst till miljonär över en natt.

Wade Kingslea, en fattig farmare som drömmer om pengar ger sig av för att söka lyckan. Av en slump möter han den legendariske Billy Festus, mannen som förlorar sina förmögenheter lika snabbt som han skapar dem. Tillsammans blir de oslagbara. Den ene har erfarenhet, begåvning och gamblersinne, den andra mod, starka nävar och ärelystnad. Efter flera misslyckade satsningar och många blodiga sammandrabbningar kommer belöningen – de mutar in Texas oljerikaste källa. Därmed är Wade och Billy de rikaste männen i Texas.

Pengarna förändrar Wade. Han lever vräkigt och är inte väl sedd i salongerna. När han möter Livie, den egensinniga sondottern till Texas största ranchägare, lämnar han sin hustru och tar då ifrån henne det enda som är viktigt för henne – deras söner.

Livie blir Wades passerkort till societeten och rikemansgemenskapen. Men priset är högt. Äktenskapet blir till ett fruktansvärt ställningskrig. Sönerna skickas till fina internatskolor. Efter att ha utsatts för förödmjukande pennalism i en militärskola drivs Coyle, Wades äldste son, in i ett alkohol- och narkotikamissbruk som förstör hans framtid och krossar hans äktenskap.

Wades sonsöner, kusinerna Skip och Philip, möter på olika sätt utmaningen från sin farfar. Skip gör politisk karriär och blir senator. Philip däremot tar avstånd från allt Wade representerar och flyr Texas för att skapa sig ett eget liv. Efter en karriär som journalist blir han talskrivare åt John F. Kennedy och återvänder till Texas först i samband med presidentens ödesdigra resa till Dallas.

 

            < Tillbaka till böckerna >

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Avslöjandet av Evelyn Anthony

Julia Hamilton är framgångsrik journalist på en stor tidning i England.

En dag får hon ett mycket attraktivt erbjudande av sin chef, tidningskungen William Western. Hon ska få en egen spalt i tidningen under rubriken Avslöjandet.

Hennes första uppdrag blir att försöka röja den konkurrerande tidningsmagnaten Harold Kings allt annat än fläckfria förflutna. Ett uppdrag som leder till många överraskningar och som visar sig vara betydligt farligare än någon kunnat ana.

Lyckas hon med sitt första uppdrag kan hon ställa vilka krav som helst. Om hon överlever…

 

                 < Tillbaka till böckerna >

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ett nät av lögner av Evelyn Anthony

Diamond Enterprises har monopol på världens diamantindustri. Vid ett krismöte i London med de runtom i världen stationerade direktörerna har ordföranden Julius Heyderman allvarliga nyheter att rapportera. Ryssarna har börjat utvinningen av en ny gruva i Arkangelsk, där man funnit stenar av den mest utsökta kvalitet. Och, vad värre är, de står i begrepp att liera sig med Ivan Karakov, den största diamantdistributören i världen, besatt av tanken att tillintetgöra Diamond Enterprises monopol. Heyderman är lika hänsynslöst besluten att konkurrera ut Karakov och omintetgöra hans uppgörelse med ryssarna. Han sänder två av sina yngsta direktörer, James Hastings och Ray Adams, till Paris respektive Moskva. Men hans beslut utlöser en mycket allvarlig maktkamp inom Diamond Enterprises.

 

                     < Tillbaka till böckerna >

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Farligt möte i Florens av Evelyn Anthony

Den amerikanska polisen har fått upp ett spår som pekar på en gammal italiensk adelsfamilj som mellanhand i en omfattande narkotikasmuggling. Den unga Katherine får i uppdrag att nästla sig in hos familjen Malaspiga för att försöka avslöja dem. Men det är en farlig uppgift. Det väldiga släktslottet döljer många mörkar hemligheter. Och den demoniske unge hertigen skyr inga medel för att suga in Katherine i sin trollkrets…

 

                        < Tillbaka till böckerna >

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fågelvägen av Jeffrey Archer

Världen är till för att erövras!

När Charlie Trumper gifter sig med Becky Salmon 1920 får han en liten pojke på köpet. Daniel heter han och Charlie kommer att älska honom som sin egen son.

Charlie har redan kommit en bit på väg från det fattiga East End där han växt upp. Han har köpt sin första butik i Chelsea och världen ligger öppen. Ingenting kan hota honom, hans familj och hans framtidstro.

Men då har han ännu inte insett vilken farlig fiende han fått i damen som har en son vid namn Guy Trentham. Alla vet att Guy är en obotlig odåga. Utom hans mor. Och kanske den unga kvinna som en gång älskade honom så högt – Becky…

 

                        < Tillbaka till böckerna >

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fem små grisar av Agatha Christie

Amyas Crale var ett geni. Han var målare, en livsnjutare och kvinnokarl, och nu är det sexton år sedan han dog. Han blev mörda – av sin egen hustru, som rättgången visade.

Men deras dotter Carla vägrar tro att hannes mor var skyldig. Hon vill ha en ny utredning av det gamla brottet. Den ska göras av den skarpaste hjärna som finns att tillgå, och Hercule Poirot antar utmaningen. Med sin obevekliga lyhördhet lyssnar han till de fem närmast inblandade i dramat: älskarinnan, den gode vännen, grannen, halvsyster, guvernanten. Fem motiv, fem misstänkta – fem små grisar.

 

                    < Tillbaka till böckerna >

 

 

 

 

 

 

 

 

Sista utvägen av Patricia Cornwell

I Sista utvägen, Patricia Cornwells elfte bok om den kvinnliga rättsläkaren Kay Scarpetta, är Scarpetta själv föremål för en korrupt polisutredning där man försöker dra fram hennes mörkaste hemligheter ur det förgångna.

Handlingen tar vid där den förra romanden "Mörkrets makt" slutade. Vi konfronteras återigen med Jean-Baptiste Chandonne, Varulven kallad, det ludna monster som begått en serie bestialiska mord. Allt tyder på att även den iskalla och intriganta polischefen Diane Bray, hon som jävlades med Scarpetta på tusen olika sätt, var ett av hans offer. Men nu står plötsligt Kay Scarpetta inför rätta, anklagad för mordet på Bray…

Vid Scarpettas sida finns som vanligt hennes vän och kollega Pete Marino, chef för våldsroteln, och hennes älskade systerdotter Lucy, tidigare agent vid narkotikapolisen som nu har startat eget.

                        < Tillbaka till böckerna >

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bilden av en främling av Joy Fielding

En junieftermiddag när Jane Whittaker är på väg för att handla, glömmer hon vem hon är.

Hon blir stående på gatan som fastnaglad, oförmögen att röra sig. Hon vet att hon är i Boson, men inte var hon bor, inte vad hon heter. Krampaktigt kör hon ner händerna i kappfickorna. De är proppfulla med pengar. Nya, ihopbuntade hundradollarsedlar…

Och när hon stirrar ner på dem blir hon medveten om blodet. Det klibbiga, halvtorkade blodet som täcker hennes klänning.

Fasan som hugger klorna i Jane kommer inte att släppa greppet om henne på länge, länge…

 

                    < Tillbaka till böckerna >

 

 

 

 

 

 

 

En sommar i Florida av Joy Fielding

När Marc Cameron kliver in genom Lynns ytterdörr är hon inställd på ett obehagligt samtal – hans hustru har rymt med Lynns man och nu vill Marc få klarhet i saker och ting.

Men Lynn är inte beredd på den starka attraktion som uppstår mellan henne och Marc. Dess kraft drar dem med sig i en virvel av komplikationer, och i sin förvirring kontaktar Lynn den kvinnliga advokaten Renée. Renée avråder Lynn från att fortsätta förhållandet med Marc, med tanke på skilsmässoförhandlingarna.

 

                        < Tillbaka till böckerna >

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hämndens offer av Joy Fielding

Gail Waltons liv tycks för bra för att vara sant. Hon är lyckligt gift, har två underbara döttrar och ett vackert hem. Men tillvaron slås i spillror den dagen då hennes yngsta dotter Cindy hittas brutalt mördad i parken där hon alltid lekt.

Gails förändring är total. I sin förtvivlan stöter hon bort dem som nu mer än någonsin behöver henne – tonårsdottern, hennes föräldrar och vänner och till och med maken Jack. Efter Cindys död blir hon besatt av tanken på rättvis och hämnd, och när polisen ger upp jakten på den unge mördaren tar hon saken i egna händer.

För att komma våldsmannen på spåren skyr hon inte de farligaste situationer och miljöer – snarare söker hon upp dem. Och rättvisa skipas till slut, men på ett oväntat sätt och i en upplösning som får läsare att tappa andan.

 

                        < Tillbaka till böckerna >

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lycka! av Rickard Fuchs

En bok om lycka!

En lyckad blandning av roliga berättelser och tänkvärda funderingar om lycka.

Vad är lycka? Hur ser lycko-kurvan ut för en politiker? Hur gestaltar sig lyckan i olika åldrar? Är andra människor lyckligare?

Blandade citat om lycka:

"Framgång är att få det man vill ha, lycka är att vilja ha det man får."

"Folk som säger att man inte kan köpa lycka för pengar vet inte var man ska handla"

Läs berättelserna om mannen som stått vid ett lyckohjul i 30 år, om läkemedelsföretaget som absolut ville få fram ett lycko-piller och om Miss Lyckad. Läs också om en ovanligt lyckad affär, Lycksökaren, Familjelycka och Masochistens monolog.

Sagt om denna bok: "Det är inte klokt vad den är rolig, men det är roligt att den är så klok."

                        < Tillbaka till böckerna >

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sex för vänsterhänta och för andra medelstora minoriteter av Rickard Fuchs

Hur är det att ha sex med en politiker?

Var tycker småbarnsföräldrar om att ha sex?

Hur tycker lapplisor bäst om att ha sex? (Avgift alla dagar kl. 08-18.)

Vad tänder en hypokondriker på?

Kan smarta killar ha sex och göra affärer samtidigt?

Hur raggar man upp en hemmafru?

Svar på dessa frågor och många fler får ni i denna mycket roliga bok.

Bland kapitelrubrikerna märks bl.a. :

”Gör det tvärtom, fast åt andra hållet!” – Sex för vänsterhänta

”Det här var inte roligt!” – Sex för humorister

”Sotaren har varit här och mamma ligger i badet” – Sex för hemmafruar

”En kopp kaffe och en munk, tack” – Sex för nunnor

”Har vi gjort det?” – Sex för tankspridda

”Den står fel!” – Sex för lapplisor

                        < Tillbaka till böckerna >

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Den verkliga brottslingen av Elizabeth George

Två kroppar hittas vid den förhistoriska cirkel av stenar som kallas De nio systrarna långt ute på de öde hedarna i Derbyshire. Båda har mött en våldsam död, men på olika sätt. Kände de två varandra? Fanns det något samband mellan dem?

Kommissarie Thomas Lynley vid Scotland Yard kallas av sin gode vän och före detta kollega Andy Maiden att undersöka fallet. Till sin hjälp utser han Winnie Nkata. Barbara Havers ställs åt sidan eftersom hon i ett tidigare fal satt sig upp emot en överordnad. Men Barbaras degradering till skrivbordsarbete innebär inte att hon förblir overksam. Med sin vanliga oförskräckta energi leder hon fallet framåt – ofta utan Lynleys vetskap.

Både Barbara Havers och Thomas Lynley upptäcker snart – var och en på sitt håll – att verken offren eller de misstänkte är vad de tycks vara.

 

                    < Tillbaka till böckerna >

 

 

 

 

 

 

 

Uppgörelsen av John Grisham

Clay Carter arbetar som offentlig försvarare i Washington. Han drömmer om någonting bättre, om ett jobb på någon av de stora advokatfirmorna.

När han motvilligt åtar sig att försvara den unge Tequila Watson, som gripits för ett till synes slumpartat mord på öppen gata, anar han inte vilka följder detta ska få.

Plötsligt befinner sig Clay i hetluften, mitt uppe i ett rättsfall som gäller ett av världens mäktigaste läkemedelsbolag och som kan visa sig bli hans stora vinstlott i livet, hans chans att kamma hem mer pengar än han någonsin kunnat drömma om.

Men när man väl fått allt man drömt om finns det bara en sak som är farligare: att vilja ha mer…

                        < Tillbaka till böckerna >

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mitt liv i dina händer av Kristin Hannah

Madelaine Hillyard är hjärtkirurg vid det berömda St Joseph-sjukhuset i Seattle. Hon har arbetat hårt för att nå dit.

Tidigt moderlös växte hon upp med en sträng och krävande far, som hade stora ambitioner för hennes räkning. När hon bara sjutton år gammal blev gravid skickade han iväg henne för att göra abort. Men Madelaine valde att behålla barnet och lyckades ändå genomföra sina medicinstudier på rekordtid. Och på samma sätt som hon nu vill vara den perfekta läkaren vill hon vara den perfekta modern. Men allt har ett pris och hon ser hur dottern Lina, en rebellisk sextonåring, håller på att glida ifrån henne. I sin förtvivlan söker hon stöd hos Francis, prästen som varit som en far för Lina.

Francis äldre bror Angel DeMarco, en högt uppburen skådespelare, för ett hårt och hektiskt liv. Under en filmgala drabbas han av hjärtsvikt, förlorar medvetandet och förs i ilfart till sjukhus. Det står snart klart att hans enda chans att överleva är en hjärttransplantation. Och han får möta sjukhusets bästa hjärtkirurg, doktor Madelaine Hillyard - den kvinna han sjutton år tidigare övergav när hon väntade barn.

 

                        < Tillbaka till böckerna >

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Butterfly av Kathryn Harvey

För kvinnorna som besöker Butterfly, försvinner världen när de stiger in på den slutna, exklusiva klubben. Här kan deras hemliga drömmar bli verklighet. Här kan de få leva ut sina hetaste erotiska fantasier tillsammans med någon av de attraktiva män som står till deras förfogande…

Allt är ytterst diskret. Ingen av medlemmarna anar vem som äger Butterfly. Att Beverly Highland, den vackra, respekterade miljonärskan i Hollywood, skulle ha något med klubben att göra är otänkbart.

Men Beverly Highland är inte den hon synes vara. Bara några få vänner vet vem hon är – och vad som driver henne: ett löfte att hämnas på mannen som en gång utnyttjade henne så grymt.

Tålmodigt och skickligt har hon skaffat sig makt och pengar för detta enda syfte. Och nu är tiden inne. Nu står Danny Mackey inför sin karriärs höjdpunkt. Hans fall kommer att bli tillräckligt stort för att krossa honom för alltid…

 

                    < Tillbaka till böckerna >

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Efter klassträffen av Rona Jaffe

Det var tjugofem år sedan de gick ut Radcliffe, fyra förväntansfulla flickor, öppna för allt vad livet kunde bjuda. Nu är de mogna attraktiva kvinnor, till synes lyckliga och avundsvärda.

Chris är gift med den vackre och komplicerade Alexander, den ende man hon någonsin älskat. Emily lever som hemmafru i den stora villan i Beverly Hills, maka till en berömd läkare. Vackra Annabel har boutique i New York, vit persiankatt och en rad unga älskare. Drömflickan Daphne fick sin Richard, ett ståtligt hus och fyra välartade söner.

Vad mer kunde de önska sig? De hade gjort sina misstag men hittat en balans i tillvaron. De hade förverkligat en del av sina drömmar, det förflutna låg bakom dem och de trodde att de visste vad de hade att se fram emot.

Där tog de miste…

 

                    < Tillbaka till böckerna >

 

 

 

 

 

 

 

En oväntad semester av Marian Keyes

27-åriga Rachel Walsh lever livet i New York. Hon vantrivs på jobbet och ägnar sig helt och hållet åt nattlivet. Droger tillhör vardagen, liksom barer och killar. Men en kväll går allt snett och hon tar för många sömntabletter.

Hennes familj hemma på Irland rycker ut och snart befinner hon sig på väg till ett behandlingshem på den irländska landsbygden. Rachel själv fattar ingenting.

Men kanske en semester inte skulle vara helt fel – särskilt som Rachel hört ryktas att behandlingshem är full av kändisar som badar bubbelpool och får massage. Nu kanske hon äntligen kan få tid att slicka sina sår efter pojkvännen Lukes svek. För som hennes storasyster Claire säger: Bästa sättet att komma över en man är att lägga sig under en annan.

Men Rachels semester blir inte alls som hon tänkt sig.

                        < Tillbaka till böckerna >

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Asyl av Liza Marklund

Nästan tio år har gått sedan Maria Eriksson och hennes familj lämnade Sverige. Först nu är det möjligt att berätta vad som hänt dem.

De sista åren i Sverige lever de isolerade, undangömda och allt mer desperata.

Hösten 1994 slår kammarrätten fast att familjen måste flytta utomlands för att överleva. E emigrerar till Sydamerika våren därpå.

Tre år senare tvingas de bryta upp igen.

Maria satsar allt på ett kort och tar med sig familjen till USA. Chanserna att hon ska få stanna där är minimala. För att lyckas måste hon göra det som ingen annan gjort förut. Hon måste skriva amerikansk rättshistoria…

”Asyl” är den sanna och gripande fortsättningen på ”Gömda”, som blivit en av de mest älskade böckerna i den svenska litteraturen.

                    < Tillbaka till böckerna >

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 x Julie Parsons

Mary, Mary av Julie Parsons

Det är en het sommarkväll i Dublin. En orolig mamma ringer till polisen och anmäler att hennes 20-åriga dotter är försvunnen. En vecka senare har oron stegrats till hysteri. Då gör en gammal man som rastar sin hund nere vid floden ett fasansfullt fynd…

När tiden är inne av Julie Parsons

Rachel döms till livstid för mord på sin äkta man. Men är det verkligen hon som begått brottet? Efter tolv år släpps hon villkorligt ut. Hon har en plan för att skipa rättvisa och hon tänker sätta den i verket så snart tiden är inne…

                        < Tillbaka till böckerna >

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hotfullt paradis av Nora Roberts

Paradiset – det var hennes barndomshem, det var här hon tillbringat de svåra uppväxtåren efter moderns oförklarliga försvinnande. Jo Ellen Hathaway, som nu är framgångsrik fotograf och reser över hela världen, trodde att hon för alltid lämnat den platsen bakom sig.

Så börjar någon skicka foton, närbilder av henne själv tagna med dold kamera. Hon grips av panik, men sansar sig och intalar sig att fotografen är någon okänd beundrare. Så kommer brevet med det mest chockerande innehållet, ett foto av hennes sedan länge försvunna mor – naken, vacker, och död. Jo Ellen bryter samman, men beslutar sig så för att återvända hem till ön utanför Georgias kust.

Barndomshemmet är nu hotell och drivs av hennes bror med hjälp av fadern, syster och en avlägsen släkting, och Jo dras åter in i det komplicerade familjemönster hon försökt glömma. Hon återupptar kontakten med några gamla vänner och känner sig så småningom lugnare och säkrare. Men den som drev henne hit förföljer henne. Paradiset visar sig vara den allra farligaste platsen…

 

                    < Tillbaka till böckerna >

 

 

 

 

 

 

 

Skuggor från det förflutna av Nora Roberts

Veckan före jul rasar Suzanne Cullens värld totalt samman när hennes tre månader gamla dotter Jessie kidnappas i julhandeln. Polisen i Antietam Creek är maktlös. Tragedin lamslår hela familjen och skapar en bitterhet som så småningom leder till splittring.

Trettio år senare påträffas ett femtusen år gammalt kranium i staden då man gräver grunden till ett nytt bostadsområde. Arkeologen Callie Dunbrook kallas genast till platsen där hon oväntat träffar på sin före detta man Jake. Tillsammans ska de undersöka den gamla boplatsen men möter hårt motstånd hos den del av befolkningen som anser att de stoppar byggandet av bostadsområdet.

 I lokaltevens reportage om utgrävningen känner Suzanne genast igen Callie som sin försvunna dotter och kontaktar henne. Callie avvisar henne först, men tvingas till sist ändå att börja gräva även i sitt eget förflutna och upptäcker sanningar som någon till varje pris vill dölja. Någon som inte drar sig ens för mord…

                       < Tillbaka till böckerna >

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Främlingen i spegeln av Sidney Sheldon

Toby Temple har kommit från ingenstans och blivit Kungen av Hollywood – begåvad, vacker och oemotståndlig för kvinnor, hänsynslös…

Jill Castle är den fattiga flickan som tvingats svälja stoltheten och gå sängvägen till framgången – vacker, trampar männen under sina fötter, förhärdad…

Tillsammans regerar de Det Vackra Folkets Hollywood och verkar oåtkomliga. Men det förflutna kommer ikapp dem, och lidelse, svartsjuka och hämndlystnad förvandlar deras lysande saga om framgång till en ödestragedi som obevekligt rullar vidare mot sitt dramatiska slut…

                        < Tillbaka till böckerna >

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inget varar för evigt av Sidney Sheldon

Åklagaren kräver att hon ska dömas till döden. Paige Taylor, ung kvinnlig läare, anklagad för att ha mördat sin patient för att få ärva en miljon dollar. Blek men samlad lyssnar hon till sina kollegors vittnesmål. Allt tycks tala emot henne.

Fem år tidigare hade hon träffat Honey och Kat, nyutexaminerade liksom henne själv. Tillsammans hade de mött de stenhårda kraven, de pressande rutinerna och den brokiga samlingen läkare och patienter som befolkade sjukhuset i San Francisco. Tre yrkeskvinnor med ljuva drömmar som skulle konfronteras med en hårdhänt verkligen av nattvak och stress, av manliga läares misstro och närgångenhet, av mänskliga tragedier men också av berusande ögonblick av lycka.

Lilla Honey från Memphis, kanske inte så duktig men med en värme som få kunde motstå, i synnerhet inte männen…

Kat, svart skönhet och skicklig läkare men med en bror vars kriminella kontakter hotar dra också Kat i fördärvet…

Och så Paige, som gjord för en strålande framtid som kirurg. Om det inte vore för den berömde professor Barker som tycks göra allt för att beröva henne självförtroendet. Paige Taylor, för vilken en gång karriären, kärleken och lyckan låg inom räckhåll. Och nu kallas hon kallblodig mördare! Nej, inget varar för evigt.

                        < Tillbaka till böckerna >

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Julias arv av Sidney Sheldon

Julia Stanford är den vackra, anspråkslösa och hemliga dottern till Harry Stanford, en av världens rikaste och mäktigast män. Här hon en dag läser i tidningen att han dött undermärkliga omständigheter ombord på sin lyxyacht, vet on att hennes lev förändrats för alltid.

De få minnessaker hon ärvt av sin mor Rosemary, som varit syskonen Stanfords barnsköterska, ryms i en skokartong, och när hon nu på nytt betraktar de gulnade fotografierna väcks inom henne en häftig längtan efter den familj hon aldrig känt.

Hon vet inte att Harry Stanford – mytomspunnen, dynamisk och fullständigt hänsynslös – var en man som älskades av få och hatades av många, mest av allt av sina tre barn inom äktenskapet.

Tyler är äldst, en bitter och humorfri domare som lever i skräck för att hans mörka hemligheter ska avslöjas.

Kendall, elegant modedesigner med världen som arbetsfält, pressas på pengar av någon okänd.

Woody, syskonskarans playboy spenderar sin tid på kvinnor och polo.

Alla tre har längtat efter den dag då deras far är död och hans järngrepp om deras liv är borta.

Nu samlas de på familjegodset Rose Hill för att höra testamentet läsas upp, men får sitt levs chock när deras okända syster också träder fram som arvtagerska.

Ett ondskefullt spel tar sin början med Julias liv som insats…

                    < Tillbaka till böckerna >

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Marys chans av Sidney Sheldon

Mary Ashley bor i en liten stad i Kansas. Hon är lärare vid universitetet där hon undervisar om Östeuropa. Hon är gift med en läkare, har två barn och många vänner och är nöjd med sitt liv.

Men plötsligt får hon ett helt annat liv. USA: s nye president gillar hennes friska synpunkter på maktbalansen mellan Öst och Väst och utnämner henne oväntat till ambassadör i Rumänien. Mary ser det som en utmaning och en chans att verka för drömmen om fred, men hon kastas in i en mardröm av internationell terror, som kostar hennes man livet, hotar hennes barn och gör henne till måltavla för en ultrahemlig konspiration av mäktiga män från hela världen.

Ensam med sin svåra uppgift i ett främmande land ställs hon inför stora politiska problem, som måste lösas med ovanliga och djärva metoder. Hon dras också till två viljestarka män: det amerikanska ambassadrådet Mike Slade och den franske läkaren Louis Deforges. En av dem – men vem? – är med i den sammansvärjning som vill offra Mary för att skapa en värld där våldet härskar.

Marys tillvaro blir en kamp mot osynliga fiender. Från Buenos Aires är Ängeln, världens skickligaste yrkesmördare, på väg mot Rumänien, och namnet på Ängelns nya kontrakt är Mary Ashley.

                        < Tillbaka till böckerna >

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Memories of midnight by Sidney Sheldon

In ”The Other Side of Midnight” Sidney Sheldon created one of his most unforgettable characters: Constantin Demiris, billionaire, art lover, womanizer…and killer. To Noelle, the woman who betrayed him, and Larry, the man who stole her, Demiris brought a chilling retribution. Now, in “Memories of Midnight”, he confronts the problem of someone else he believes has stayed alive too long.

Greece, 1948. In the seclusion of a remote convent a young woman emerges from the trauma of memory loss. To Catherine Alexander, Larry’s widow, Demiris seems a benefactor, the man who helps her build a life again. She knows that Larry and Noelle are dead but not who was responsible. Nor that Demiris’ desire for revenge is unquenched; that there is a last, unsilenced victim.

In this atmosphere of deception, Catherine’s move to London seems just another example of Demiris’ good nature. Set down in a strange and unsettling environment she cannot guess the fate her benefactor has in store, or that her life is inextricably bound up with other victims of his mighty ego.

Moving from the exotic shores of the Mediterranean to post-war London, “Memories of Midnight” is the compelling portrayal of one woman’s fight against a terrifying destiny.

                        < Tillbaka till böckerna >

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Säg mig vad du drömt av Sidney Sheldon

Ashley Patterson är en ung, attraktiv kvinna som arbetar som grafisk designer på ett stort dataföretag i Silicon Valley. Hennes framtida karriärväg verkar peka rakt uppåt.

Men hennes liv är långtifrån fullkomligt. Hon är ensam och blyg – och hon blir alltmer övertygad om att hon är förföljd. Men av vem? Och varför?

Någonting är fruktansvärt fel…

När flera mån hittas brutalt mördade tätnar mysteriet kring Ashley. Alla spår tycks till slut leda till henne.

Innan hon själv knappt hunnit fatta vad som hänt sitter hon på de anklagades bänk, i en av de mest bisarra rättgångar som värden någonsin skådat.

 

                        < Tillbaka till böckerna >

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tracys hämnd av Sidney Sheldon

Tracy Whitney är ung och vacker och har framtiden för sig. Men plötsligt har hon ingen framtid alls. Lurad i en fälla och oskyldigt dömd kan hon se fram emot femton år som levande död i ett kvinnofängelse där våldet härskar. Bara tanken på hämnd kan rädda henne och den ger henne ett helt nytt liv: Snart sveper äventyrskan Tracy Whitney fram genom världens fashionabla miljöer. Från London till Paris, på Rivieran och Orientexpressen, i Biarritz och Madrid blir hennes stöldkupper ständigt djärvare, hennes bedrägerier alltmer raffinerade. Detektiven Daniel Cooper korsar gång på gång hennes väg, besatt av sin strävan att krossa henne, och också den charmerande svindlaren Jeff Stevens jagar henne, fast av helt andra skäl. Interpol sätter in alla sina resurser för att få fast Tracy. Sakta men säkert dras nätet åt…

                        < Tillbaka till böckerna >

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Månspinnerskorna av Mary Stewart

Unga, söta Nicola får jobbet som ambassadsekreterare i Grekland, och på Kreta tror hon sig ha funnit sitt paradis. I hänförda brev hem berättar hon om den vilda skönheten, om friden och om Vita Bergens legendariska blommor.

Men friden är skenbar. På Kreta lever ännu antikens myter och uråldriga seder. När ett kallblodigt mord äger rum förefaller det som om den traditionella blodshämnden åter krävt ett offer. Men Nicola är övertygad om att det finns andra och i tiden mer närliggande motiv…

Hennes efterforskningar leder henne in på farliga vägar. Och Mark, som hon förälskat sig hjälplöst i , vilken är egentligen hans roll?

Sent ska Nicola glömma den ”natt utan måne” -  natten då månspinnerskorna spinner upp månens strålar på sina sländor och då kullens vilda djur strövar fritt – när hon och den engelska bröderna Mark och Colin tvingas kämpa för sina liv mot en skoningslös fiende…

 

                        < Tillbaka till böckerna >

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Att alltid minnas av Barbara Taylor Bradford

Nicky Wells levde för sitt arbete. Hon var en av amerikansk TV:s stjärnor, vars rapporter från världens alla oroshärdar hade en tyngd som motsades av hennes skönhet och ungdom. Hon var framgångsrik, beundrad, eftersökt. Och hon visste att utan allt detta hade hon aldrig klarat de tre sista åren – tiden som gått sedan Charles, hennes älskare, begått själmord strax före deras bröllop…

Nicky hade accepterat att hon aldrig skulle få veta varför Charles valt att dö. Men ibland slog sorgen över i vanmäktig vrede. De hade varit så lyckliga, så förväntansfulla! Om hon bara kunde förstå varför han lämnat henne utan ett ord till avsked…

 

                        < Tillbaka till böckerna >

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kärlek i en annan stad av Barbara Taylor Bradford

Jake, 29, flyr från sitt trista äktenskap med ungdomsförälskelsen Amy. I en liten vitmålad stuga i en ny stad skapar han sig ett trivsamt hem och försöker etablera sitt företag.

Maggie, 44, är också fast besluten att bygga upp en ny tillvaro. Hennes man, stjärnadvokaten, har övergivit henne för en yngre kvinna, och hon känner det som om också hennes barn svikit henne.

När Jake och Maggie mötes blir de omedelbart förälskade. De tvivlar aldrig på sina känslor, ändå tornar hindren upp sig framför dem – inte minst åldersskillnaden oroar både dem och deras omgivning. Och när Jakes hustru får en livshotande sjukdom ställs han inför ett svårt val…

 

                        < Tillbaka till böckerna >

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

På egna villkor av Barbara Taylor Bradford

Meredith älskar sitt arbete med att inreda och sköta sina exklusiva värdshus runt om i världen. När hon möter den sympatiske franske arkitekten Luc de Montboucher och inleder ett passionerat förhållande tycks ingenting saknas i hennes tillvaro. Men gamla mardrömmar väcks till liv, minen från hennes svåra, kärlekslösa barndom glimtar fram och gör henne fysiskt sjuk. För att kunna gå vidare måste hon vända tillbaka – hon måste söka den sanning hon så länge har förträngt.

 

                        < Tillbaka till böckerna >

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Störst är kärleken av Barbara Taylor Bradford

Maximilian West är en man med hela världen till sitt förfogande. Ett affärsgeni med enorm makt och magnetisk charm. Följaktligen är han avundad av de flesta. Det skvallras om hans älskarinnor och f d hustrur, det spekuleras runt has affärer och den miljardförmögenhet han skapat.

Nu, när han svävar mellan liv och död, ser han sitt förflutna i blixtbelysning. Han minns barndomens tragedi då han miste sina föräldrar under Hitlertysklands skräckvälde, sin ungdom i England, den spikraka karriären som affärsman. Men framför allt minns han alla de kvinnor han älskat.

Kvinnor som svikit och övergivit honom när han bäst behövt dem. Eller var det han som svek? Han måste försöka förstå – innan det är för sent…

 

                        < Tillbaka till böckerna >

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Flood av Andrew H. Vachss

Burke är en överlevare. De enda risker han tar är när han spelar på hästar. Han försörjer sig som privatdetektiv och med andra – inte alltid precis lagliga – metoder. Men han har en oantastlig moral…sett ur hans egen synvinkel.

Flood är en blond, kortvuxen och attraktiv expert på självförsvar och närstrid. Hon är på jakt efter Kobran, mannen som våldtagit, torterat och mördat hennes väninnas lilla dotter. Hon behöver Burkes hjälp för att hitta Kobran i den djungel av våld, prostitution, kriminalitet och barnpornografi där han gömmer sig.

Burke blir indragen i en mördarjakt där varje steg är livsfarligt och där han tvingas utnyttja all sin kunskap om New Yorks brutala gatuliv, inte bara för att få tag i Kobran, utan för att han ens en chans att överleva.

 

                        < Tillbaka till böckerna >

 

 

 

 

 

 

 

 

Det tredje offret av Collin Wilcox

När Joanna hittar stiletten på trappan till sitt hus försöker hon intala sig att det bara är ett sjukt skämt. Hon orkar inte ta itu med det just nu, hon har nog med problem. Hennes man har lämnat henne för ren annan kvinna och hon kämpar för att skapa en dräglig tillvara för sig själv och för sin lille son.

Men när de svarta tidningsrubrikerna skriker ut nyheten om mördaren som redan brutalt har dödat två unga kvinnor, tvingas hon inse att det är hon som ska bli det tredje offret.

 

                        < Tillbaka till böckerna >

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CopyRight © Snilleblixt 2004  |  Webmaster Camilla

The very first query they'll request on their own is actually, "have all of us provided back-colored rolex replica sale previously. inch When the solution is actually "no, inch they may rolex replica uk ahead. Obviously, it's possible to retort along with the truth that previously there have been absolutely no especially great methods for durably layer steel cartier replica sale within dark or even additional colours. PVD-coating along with other methods tend to be fairly tag heuer replica. Therefore provided these types of brand new systems, will Rolex possess a great motivation to provide replica watches sale. Obviously the solution is determined by whether Rolex can perform this "differently, inch in an exceedingly top quality as well as unique method. The most crucial concern in order to replica watches is actually they can happen in order to merely end up being following a pattern arranged through businesses they don't on their own authorize.